elektrische installatie
Codex Nieuw KB Elektrische Installaties ADMB.
Codex Nieuw KB Elektrische Installaties. In het Belgisch Staatsblad van 21.12.2012 is het KB van 04.12.2012 betreffende de minimale voorschriften inzake veiligheid van elektrische installaties op arbeidsplaatsen verschenen. Het KB geldt voor alle elektrische installaties dus ook voor de oude.
De elektrische installatie in badkamers en doucheruimtes Bouwinfo.
Home Nieuws De elektrische installatie in badkamers en doucheruimtes. Gepubliceerd op 18 december 2016. De elektrische installatie in badkamers en doucheruimtes. De kans dat je geƫlektrocuteerd wordt in een badkamer of doucheruimte is vrij groot doordat het menselijke lichaam een lage weerstand heeft wanneer het vochtig of ondergedompeld is.
Elektrische keuring Info aanvragen.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen woningen met een elektrische installatie, of delen van de elektrische installatie, ouder dan 1 oktober 1981 en nieuwere woningen of installaties. Woningen en appartementen ouder dan 1 oktober 1981. Bij verkoop van de woning is men verplicht de elektrische installatie, of de oude delen ervan, te laten keuren.
De elektrische installatie: hoe begin je eraan? Elektrische installatie Livios.
Maar als je wel houdt van een uitdaging, kan je flink besparen door zelf aan de slag te gaan. Voor een gemiddelde elektrische installatie heeft een elektricien in totaal ongeveer acht werkdagen nodig. Voor de verplichte elektrische keuring contacteer je een onafhankelijke controle-instantie.
Elektrische installaties Belgium.be.
Meer informatie over de controles van elektrische installaties op de website van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie. Een elektrische installatie in slechte staat of een onzorgvuldig gebruik van elektriciteit kan de veiligheid van personen en goederen ernstig in gevaar brengen elektrocutie, brand.
Elektrische installaties en AREI Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.
reiniging en onderhoud van de elektrische installatie, werkzaamheden aan de elektrische installatie, het gebruik van het juiste gereedschap voor deze werkzaamheden, een aangepaste opleiding voor de werknemers bij elektrische werkzaamheden, procedures voor elektrische werkzaamheden de te gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelen enz.
Wetten en reglementen elektriciteitenveiligheid.be.
AREI staat voor Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties. Je vindt erin terug aan welke veiligheidsvoorschriften elke huishoudelijke elektrische installatie moet voldoen. Het AREI bepaalt ook wanneer je de elektrische installatie van je woning moet laten controleren. Wanneer je elektrische installatie laten keuren?
Elektrische installatie Wikipedia.
De elektrische installatie van een woning omvat naast het zich in de meterkast bevindende materieel van de verdeelinrichting, alle zaken die hierop zijn aangesloten zoals: buizen, kabels, leidingen, schakelaars, wandcontactdozen, verlichtingsarmaturen, machines, toestellen en al hetgeen nodig is om deze apparaten te voorzien van elektrische energie.

Contacteer ons